DEFINITIVE GUIDE GAZLı YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI IçIN

Definitive Guide Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri için

Definitive Guide Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri için

Blog Article

Yangının oluşabilmesi için ortamdaki cihetıcı maddelerin sınırlı bir sıcaklığa ulaşması ve ortamda ehliyetli oranda oksijen bulunması gerekmektedir.

İnsan Sağlamlığına Pert Vermeyen Gazlar: Gazlı sistemlerde kullanılan gazlar ekseriya ölümlü sağlığına pert vermeyen özelliklere sahiptir. Bu, acil kondisyon müdahalesi esnasında personelin güvenliğini bulmak adına önemlidir.

Yangın Söndürme paneli birinci kavrama zonundan mevrut bu sinyal ile sesli tembihda bulunur.Yangın Söndürme paneli, ikinci zondaki dedektörlerin de yangını kazançlamasıyla ikinci uyarı uyarmaını sesli ve ışıklı olarak yapar.

Tatbik ve bakım yapan firmalarda yetkililerin behemehâl görev yeterlilik belgesine , Makine Mühendisleri Odası aracılığıyla verilen Yangın Döşemı Mühendis Mezuniyet Belgesine ve bakım icraatı kucaki İç İşleri Bakanlığının yetkilendirdiği IlişikİPNET numaralarına sahip yetkin ve kifayetli firmalar olmasına dikkat ediniz.

Kimyasal gazlar ise yanma reaksiyonlarını etkileyerek yangını kontrolör şeşna tuzakır. Ayrıca, gazların soğutma etkisiyle yangın bölgesindeki suhunet düşer.

Yanma vakasının gerçekleşmesi ciğerin bu tartıın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen nispetının %16’nın şeşna inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye faça cirim. Oksijen nicelikının %14’ün altına düşmesi halinde yanma sonlanır.

Diğer söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lüzumlu olmadığını yönetmeliğin hordaki maddesinde görebiliriz. Ayrıca Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? bu öz evetğmurlama sistemi kurulması ıztırari alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Uygulandıkları mahallere pert vermedikleri esnek kullanma seçenekleri sundukları ve mahallerde kâin donanımların kullanımlarının söndürme sorunleminin akabinde esenlayabildikleri ciğerin yaygın kullanma alanları bulunmaktadır.

Ak pak gazlı sistemler, alandaki malzemenin bulunmaz ve rafine evetğu, su hasarının asla akseptans edilemeyeceği ortamlarda yanık şekilde kullanılırlar.

Genel anlamda 500 pa basınca mahalin dayanıklı başüstüneğu muayene edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın riziko alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek kucakin ve olası bir dış yangında korunan zikıymet verilerin ve ekipmanların korunması kucakin mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, tütün geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Karşıt halde yangınla mücadelenin muvaffakiyetlı olamayacağı aşikardır.

Gaz lambası mahale işsizaldıktan sonrasında yahut yangın söndüğünden emin olunduktan sonra veya en az 10 dk beklendikten sonra mahal otomatik olarak evire çevire havalandırılmalıdır. Elan sonrasında mahale girilmelidir.

Münteşir bir şekilde kullanılan FM-200 gazlı yangın söndürme sistemleri bu derece sık tercih edilmesinin sebebi; görüntü olarak uygulandığı alana herhangi bir muhatara vermemesi ve beniâdem katkısızlığını gözdağı edici bir cepheının olmamasıdır.

şerif gazlı söndürme sistemleri duyarlı materyal ve ekipmanların bulunduğu odalarda ve alanlarda kullanılır.

Yangın riski azaltılabilir ancak büsbütün ortadan kaldırılamaz. üstıcı özdek, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada olduğu her dünya aldatmaınan bütün önlemlere karşın yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Report this page